Direct naar de inhoud

4 mei Brandgrenswandeling

Type content: Nieuws Categorieën: Bijeenkomst Excursie Terugblik en Tips Gepubliceerd op:

Het weer zit niet mee. Het miezert bij tijd en wijle. Zo’n 20 humanisten trotseren dit weer en gaan in twee groepen met ieder een gids van het Gilde op weg.
Om onnodig lang wachten, tot iedereen er is, te voorkomen, zou het prettig zijn dat je meldt dat je op het laatste ogenblik toch niet kunt/wilt komen. Is geen probleem, maar maakt het voor de organisatie wel makkelijker.

Vertrek van vanaf het Caland-monument (de aanjager van het ontstaan van de havens in Rotterdam).

Brandgrens tekening in gedenkmonument
Brandgrens tekening in gedenkmonument

We volgen de brandgrens aan de hand van de rood oplichtende lampen op de stoepen. In de tekening in de lamp symbolen van een Stuka, de Brand, het Zadkine-monument, ed.

Waarom stadhuis en postkantoor gespaard bleven

De gids vertelt op levendige manier over de oorlog en de verwoesting. Hoe het komt dat stadhuis en postkantoor heel bleven. En hoe de Laurenstoren, in opdracht van Hitler, niet afgebroken mocht worden. We hebben anderhalf  uur gepland voor de wandeling van ca 5 km. Gezien het enthousiasme van de gids en de vragen van de humanisten, moeten we halverwege de echte route verlaten en een kortere route nemen naar het eindstation, nl. Brewpub Rheingoud.

Sommigen blijven wat napraten en uiteindelijk gaat een ieder met een tevreden gevoel naar huis. Een bijzondere en leerzame avond ter nagedachtenis van alle leed in WO II.

Deel deze pagina

A list of posts