Direct naar de inhoud

Geslaagd bezoek aan Yayoi Kusama

Type content: Nieuws Categorieën: Cultuur Gepubliceerd op:

Op 7 oktober toog een kleine twintig HV-ers naar het Stedelijk Museum Schiedam voor de tentoonstelling over Yayoi Kusama. Te zien waren de werken die zij maakte tijdens verschillende periodes waarin ze in Nederland woonde en werkte, aangevuld met de vele foto’s die in Nederland van Kusama zijn gemaakt.
Directe aanleiding voor de tentoonstelling is de geruchtmakende performance die Kusama in 1967 in de kapel van het Stedelijk Museum Schiedam uitvoerde, waarbij ze het naakte lichaam van de bekende kunstenaar Jan Schoonhoven beschilderde met stippen.
De gids vertelde over de fallus-periode van Yayoi, gevolgd door de stippen waarmee zij wereldberoemd werd. En over dat zij nogal wat psychische problemen had. En wellicht nog heeft; zij leeft namelijk nog steeds.
Na afloop van de rondleiding gingen de deelnemers of het museum nader bekijken of met elkaar een kopje koffie drinken. Het was een geslaagde eerste culturele activiteit van onze afdeling.
De tentoonstelling Yayoi Kusama: De Nederlandse jaren 1965-1970 it tot en met 25 februari te zien in het Stedelijk Museum Schiedam

Deel deze pagina

A list of posts

  • 1 juni: Bonte Gingko en Treureikel

  • TIP: Theater met De Bende van de Vooruitgang

  • TIP: Herdenkingen, (weder)opbouw en vieringen