Direct naar de inhoud

Goed gesprek tijdens High Tea

Type content: Nieuws Categorieën: Terugblik en Tips Gepubliceerd op:

Zondag, 30 juni, staat in het teken van ontmoeting. Tussen leden van het Humanistisch Verbond (HV) en leden van het Apostolisch Genootschap (ApGen). Met dank aan ApGen voor de organisatie.

Ca. 35 mensen komen bij elkaar in het gebouw, waar ze al direct met elkaar in gesprek gaan. Om 14:00 uur zorgen zowel Wil Dullemond (ApGen) als John Geurts (HV) een kort inleidend praatje, waarna we plaats nemen aan 6 tafels waaraan maximaal 6 mensen plaats nemen.Daar staat een prachtig en uitgebreide High-Tea klaar.
Ondertussen stelt men zich aan elkaar voor. Hoewel de organisatie een viertal vragen heeft voorbereid om het gesprek aan de gang te krijgen, begint het met verkennende vragen over wat nu precies ApGen en HV inhoudt.

Daaruit blijkt dat de wereldbeschouwing van beide organisaties dicht bij elkaar ligt. Het ApGen  gaat met de tijd mee en waar eerst werd vastgehouden aan de bijbel en preken, ligt dat nu veel meer bij de leden zelf. Voor enkele leden een uitdagend traject.
Daar waar binnen het ApGen een aantal zaken goed is gestructureerd (bijv. hulpverlening), is dat bij HV een kwestie van individuele leden, die hun schouders eronder zetten.

Wat mensen zoeken bij het HV, nl. een goed gesprek (zonder oordelen), dat blijken de leden van het ApGen ook te hebben.
Het is dan ook een fijne middag van herkenning en heerlijke gesprekken.
En men laat zich niet onbetuigd, wat betreft de lekkernijen van de High Tea.

In een korte evaluatie worden door de deelnemers dan ook zeer positieve woorden gesproken.
De mensen van ApGen en HV, die de middag hebben georganiseerd, spreken dan ook af om op een later tijdstip nog eens iets gezamenlijks te organiseren.

Een leerzame middag waar iedereen een warm gevoel aan overhoudt.

Deel deze pagina

A list of posts

  • 22 juni: Wereld Humanisme Dag

  • 23 juni: Geweldloos communiceren

  • HV Cafe 13 juni over Vrijdenken