Direct naar de inhoud

HV Cafe 13 juni over Vrijdenken

Type content: Nieuws Categorieën: Terugblik en Tips Gepubliceerd op:

Het HV Cafe van donderdag 13 juni over vrijdenken geeft een beetje dubbel gevoel, Dat heeft niet zo zeer te maken met het onderwerp maar met het vrij geringe aantal deelnemers (13). Het is zaak dat we dit opkrikken, anders kan het er bij  Fröbel ook niet uit. Lidwien verzamelt graag alle suggesties die jullie hebben over promotie.

Na een weer voortreffelijke maaltijd (Thaise pindasoep met rijst en tempeh, pittige pepertjes en koriander naar behoefte) spelen we het vrijdenkersspel.  Dat is vrij confronterend, we gaan een hele lijst mensen af waarvan de vraag is of zij van ons een podium mogen hebben. ( Echte vrijdenkers vinden dat je eigenlijk altijd mensen een podium moet geven.)

Nou dat is ons niet helemaal gelukt, we blijken moeite te hebben met types als Ali B en verspreiders van complottheorieën. Ook verspreiders van meningen die blijkbaar niet in onze bubbel zitten (vooral die aan de uiterste rechterkant van het politieke spectrum) stuiten op de nodige argwaan en discussie.

Een van de deelnemers komt met een werkbare oplossing. Laat iedereen blèren wat ie wil. Je hoeft er niet naar te luisteren en je kunt altijd je innerlijke “uitknop” gebruiken.

Leuk om deze oefening in verdraagzaamheid met elkaar te doen.  Volgende keer met een grotere groep!

Deel deze pagina

A list of posts

  • Goed gesprek tijdens High Tea

  • 22 juni: Wereld Humanisme Dag

  • 23 juni: Geweldloos communiceren