Direct naar de inhoud

Jonge Humanisten borrel

Type content: Nieuws Categorieën: Terugblik en Tips Gepubliceerd op:

Vrijdag om 17.15 uur. Dian haar telefoon gaat. Het is Tanne;
“Weet jij of er eigenlijk iemand komt?”
“Geen idee, maar wij zijn er. We hebben een mooi programma en met elkaar wordt het sowieso gezellig”
“Er waren best wat mensen enthousiast, maar die konden uiteindelijk toch niet.”
“We zullen zien.”

Zo fietst Dian met plezier richting de stad, benieuwd wat deze avond gaat brengen. In Hostel Room worden we hartelijk ontvangen. Elma, die vanuit het HV heeft aangeboden mee te helpen organiseren, is al aanwezig. Zij volgt  initiatiefneemster Anna op die helaas haar taken vanuit het HV heeft moeten stoppen. De medewerkers van Hostel Room maken de ruimte klaar voor gebruik, de geluidsinstallatie wordt getest, stoelen worden verschoven en de eerste biertjes worden getapt. Gedragsbioloog Tom Roth bereidt zich rustig voor achter zijn laptop en krijgt de PowerPoint aan de praat. Zangeres Lizan zoekt een plek op de verhoging, installeert zich en maakt vrolijk een praatje. Rond een uur of zeven druppelen de eerste mensen binnen. Wijfelende blikken, vrolijke gezichten, bekenden en onbekenden uit Den Haag, omgeving Breda, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, andere plaatsen en een aantal Rotterdammers verzamelen zich. Martijn heet hen vanaf een bierkruk met grote glimlach welkom en deelt de eerste muntjes uit. Een leuke mix van actieve leden en nieuwsgierige mensen die op ‘zingeving’ hebben gegoogled, zoekt een plekje in dit geïnteresseerde gezelschap.

Tom trapt de avond af met een pakkend verhaal over ‘de klik’ die mensen kunnen ervaren en de vraag; Is de mens van nature monogaam? Hij weet wetenschappelijk onderzoek, op de vrijdagavond, pakkend te vertalen voor het publiek. Na zijn verhaal blijven de vragen  enthousiast komen. Een korte pauze, om een tweede – door het HV gesponsorde muntje- in te leveren, voor een gratis drankje. 

Daarna vertelt en vooral zingt Lizan. Prachtige nummers die linken aan humanistisch gedachtegoed en aan het denken zetten.
We borrelen gezellig na, ontmoeten elkaar. Zoals Tanne in de voorbereiding noemde; ‘mijn avond is geslaagd als ik wanneer ik naar huis ga; warm ben doordat ik geraakt ben, warm ben door de ontmoetingen die ik heb gehad en warm ben van de biertjes die ik heb gedronken.’ En zo was het!

Wat ons betreft op naar een volgende editie! Vanuit hetzelfde idee maar met een ander programma op een andere plek! Wij werden erg enthousiast van contact met andere jonge humanisten en zien elkaar graag tijdens de vele activiteiten die ook al worden georganiseerd door het HV. Mocht je het leuk vinden om iets, specifiek voor jonge humanisten, te helpen organiseren, meld je dan aan bij de afdeling uit jouw regio!

Graag tot de volgende Jonge Humanisten borrel of regio activiteit, 

Lennart, Tanne, Martijn, Elma en Dian

Deel deze pagina

A list of posts

  • Goed gesprek tijdens High Tea

  • 22 juni: Wereld Humanisme Dag

  • 23 juni: Geweldloos communiceren